Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

Δημοσκόπηση: Κλείσιμο ρεκόρ στην «ψαλίδα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Ο ρόλος των αναποφάσιστων


Δημοσκόπηση: Κλείσιμο ρεκόρ στην «ψαλίδα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Ο ρόλος των αναποφάσιστωνΤο μικρότερο εδώ και καιρό ποσοστό στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Η «ψαλίδα» ανάμεσα στα δύο κόμματα πέφτει στο ποσοστό του 6%, με τον καθοριστικό παράγοντα των αναποφάσιστων όμως να ξεπερνά το 19%.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο 17,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,8% και η Χρυσή Αυγή με 3,6%.
«Εξαϋλώνονται» τα ποσοστά τριών σημερινών κοινοβουλευτικών κομμάτων και συγκεκριμένα του Ποταμιού (0,5%), των ΑΝΕΛ (0,3%) και της Ένωσης Κεντρώων (1,3%).
Κάτω από το 3% κινούνται επίσης η Ελληνική Λύση (2,5%), η Λαϊκή Ενότητα (1,1%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,1%) και η Πλεύση Ελευθερίας (1%).
Ρόλο κλειδί στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος έχουν οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των οποίων είναι τόσο υψηλό, που θα μπορούσε να επιφέρει ριζική ανατροπή της εικόνας.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 31,4%, με το 19,2% να δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιο κόμμα θα ψηφίσει.
Όπως προκύπτει από τις συσπειρώσεις, η ΝΔ έχει χτυπήσει «ταβάνι» αγγίζοντας ποσοστό 76%. Μόλις 13% των ψηφοφόρων που είχαν ψηφίσει ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές εμφανίζεται σήμερα στο κομμάτι της αδιευκρίνιστης ψήφους και μόνο το 7% δηλώνει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει. Τα αντίστοιχα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι για την αδιευκρίνιστη ψήφο 30% και για τους αναποφάσιστους 18%.
Είναι χαρακτηριστικό πως η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 42%. Το κυβερνών κόμμα ποντάρει σ’ αυτά τα δεδομένα για την ανατροπή της διαφοράς των δύο κομμάτων, μέσω της επανασυσπείρωσης ενός σημαντικού τμήματος των ψηφοφόρων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου