Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

Δικάζεται ο αστυνομικός που χτύπησε καθαρίστρια με σιδερογροθιά

Δικάζεται ο αστυνομικός που χτύπησε καθαρίστρια με σιδερογροθιά 

Δικάζεται σήμερα στο Α' Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο αστυνομικός Δροσίδης που χτύπησε πισώπλατα με σιδερογροθιά την αγωνιζόμενη καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών Φωτεινή Νικηταρά, στις 10 Ιουνίου του 2014.

Το βίντεο που η καθαρίστρια δέχεται απρόκλητο χτύπημα στο κεφάλι από τον άνδρα των ΥΜΕΤ με το «ενισχυμένο» γάντι έγινε «viral» στα ελληνικά αλλά και στα διεθνή ΜΜΕ, χάρη στην ομάδα κινηματικών φωτορεπόρτερ «Δρομογράφος». 
Διατάχθηκε ΕΔΕ και ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Η τιμωρία του συναδέλφου τους πυροδότησε εκδικητικές αντιδράσεις αστυνομικών, που ξυλοκοπούν βάναυσα καθαρίστριες λίγες μέρες αργότερα.
Φέτος, στις 4 Απριλίου, έπειτα από πολλές αναβολές, ο αστυνομικός Τσοκαναρίδης που τραυμάτισε σοβαρά την καθαρίστρια Λίτσα Αλεξάκη καταδικάστηκε σε 8μηνη φυλάκιση, σε μια απόφαση που χαιρετίστηκε ως δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των καθαριστριών και του κινήματος ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία.
Την παραδειγματική καταδίκη του αστυνομικού που τραυμάτισε τη Φωτεινή Νικηταρά και την απομάκρυνσή του από την ΕΛΑΣ απαιτεί η Πρωτοβουλία για τη Δικαίωση των Αγωνιζόμενων Καθαριστριών, θωρώντας ότι η ατιμωρησία «θα αποθρασύνει την κρατική βία και καταστολή πάνω σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας και θα αποτελεί σοβαρό πλήγμα κατά του εργατικού κινήματος».
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα το πρωί (κτήριο 2 αίθουσα 3, αριθμός πινακίου 5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου