Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

Δημοσκόπηση «βόμβα» – Στο όριο η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ – Ντέρμπι στις κάλπες


Δημοσκόπηση «βόμβα» – Στο όριο η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ – Ντέρμπι στις κάλπεςΔημοσκόπηση έρχεται να ανατρέψει ό,τι σας λέει η τηλεόραση και η ολιγαρχία. Η μάχη των εκλογών εξελίσσεται σε ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση της Vox Pop Analysis, που δημοσιεύει το neaselida.gr, η ΝΔ προηγείται μόλις 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Τρίτη έως την Πέμπτη (21-23/5) δείχνει μείωση της ψαλίδας, αλλά και μεγάλη άνοδο του δικομματισμού.
Δείχνει επίσης την επίδραση που είχε η προεκλογική καμπάνια του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ειδικά τις τελευταίες μέρες.
Το επίσης σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι ότι τα δυο κόμματα διαθέτουν «σκληρή» βάση, ένα υψηλό ποσοστό δηλαδή ψηφοφόρων που τους ακολουθεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Στην έρευνα της Vox υπάρχει ένα ενθαρρυντικό στοιχείο.
Αρχίζει και αυξάνεται η αίσθηση ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα ή μπορεί να πάνε καλύτερα το επόμενο διάστημα συνολικά για την οικονομία αλλά πλέον και σε προσωπικό επίπεδο.
Η κοινή γνώμη συνεχίζει να πιστεύει ότι νικητής των βουλευτικών εκλογών θα είναι η ΝΔ με 54% ενώ νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το 31,4%.
Εκτός από την μείωση της ψαλίδας η δημοσκόπηση δείχνει επίσης την ανάκαμψη του δικομματισμού.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν αθροιστικά πάνω από 65% του εκλογικού σώματος.

Δημοσκόπηση: Ποσοστά κομμάτων

Η ΝΔ είναι στο 33,2%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 32%.
Η Χρυσή Αυγή στο 7%.
Το ΚΙΝΑΛ στο 5,5%.
Το ΚΚΕ στο 4,5%.
Η Ένωση Κεντρώων στο 1,5%.
Το ΠΟΤΑΜΙ στο 1,3%.
Οι ΑΝΕΛ στο 0,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου