Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

Ο Βελόπουλος (δεν) έχει λύση

!

Έργα και ημέρες του ιδρυτή της «Ελληνικής Λύσης»

                 

Μια από τις εκπλήξεις των ευρωεκλογών είναι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης, με 4,14% και εκλέγει με άνεση έναν ευρωβουλευτή τον επικεφαλής της, Κυριάκο Βελόπουλο. Το κόμμα του στην Βόρεια Ελλάδα σε πολλούς νομούς βγήκε τέταρτο (Δράμα, Πέλλα, Πιερία, Καβάλα και Έβρο), τρίτο στις Σέρρες και σε πολλούς άλλους πέμπτο (Κίλκις, Ημαθία, Β΄ Θεσσαλονίκης, Β΄ Δυτικής Αττικής, Α΄ Θεσσαλονίκης, Κορινθίας και Χαλκιδικής) με ποσοστά παντού από 5% έως 7,78%, το ανώτερο στις Σέρρες.

Η Ελληνική Λύση είναι προφανές ότι έλαβε από την Βόρεια Ελλάδα την ψήφο διαμαρτυρίας όσων τοποθετούνται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν ήθελαν να ψηφίσουν ΝΔ. Η δεύτερη δεξαμενή που άντλησε ψήφους είναι η Χρυσή Αυγή. Η ναζιστική οργάνωση που βρίσκεται σε πίεση τόσο λόγω της δίκης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των άλλων εγκληματικών της πράξεων, αλλά και για τα φαινόμενα διαφθοράς και νεποτισμού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της. Οι βαριές κατηγορίες του πρώην ευρωβουλευτή της, Ελ. Συναδινού για κρυφό ταμείο που ελέγχεται από τον «αρχηγό» Ν. Μιχαλολιάκο και οι παραιτήσεις των άλλων δύο ευρωβουλευτών Λ. Φουντούλη και Γ. Επιτήδειου, επειδή ο Ν. Μιχαλολιάκος ήθελε πάση θυσία να προωθήσει την υποψηφιότητα του υπόδικου Γ. Λαγού, απομάκρυνε τη σημαντικότερη βάση ψηφοφόρων της, που φυσικά δεν ταυτίζονται με την ναζιστική ιδεολογία της.
Αλλά τα φώτα την επαύριον των εκλογών στον χώρο της ακροδεξιάς ή καλύτερα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας είναι στραμμένα στον Κυριάκο Βελόπουλο. Ο Κ. Βελόπουλος έχει συμπληρώσει είκοσι χρόνια στα δημόσια πράγματα. Ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 με εκπομπές για τα εθνικά θέματα και τηλεπωλήσεις στη Θεσσαλονίκη, στα πρότυπα των Αμερικανών τηλε-ευαγγελιστών[1]. Ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα έγινε γνωστός με τις γιορτές για τον Μέγα Αλέξανδρο στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Το 2004 ο Γιώργος Καρατζαφέρης του έδωσε πανελλαδική προβολή, αφού ήταν μεταξύ των τηλεπωλητών (Γεωργιάδης, Βελόπουλος, Λιακόπουλος κ.ά.) που ενέταξε στο ΛΑΟΣ[2].
EUROKINISSI
Το 2007 εκλέχτηκε με τον ΛΑΟΣ βουλευτής στη Β΄ Θεσσαλονίκης και επανεξελέγη στις εκλογές του 2009. Τον Μάιο του 2010 ψήφισε, όπως και το σύνολο των βουλευτών του ΛΑΟΣ, το πρώτο μνημόνιο του ΓΑΠ. Τον Νοέμβριο του 2011, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, στήριξε την τρικομματική κυβέρνηση του Παπαδήμου, ενώ στην ψήφιση του δεύτερου μνημονίου από την κυβέρνηση Παπαδήμου, ακολουθώντας τη γραμμή του κόμματός του, απείχε από την ψηφοφορία. Τον Μάιο του 2012, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο από τον ΛΑΟΣ μαζί με άλλους βουλευτές (Αθ. Πλεύρης, Γ. Ανατολάκης κ.ά.). Ο Γ. Καρατζαφέρης από την καθημερινή του εκπομπή τον είχε αποκαλέσει «ρουφιάνο του κόμματος». Προσχώρησε στη ΝΔ και τη στήριξε στις εκλογές του 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου