Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

«Πραγματικές και πολύ αρνητικές συνέπειες» στην Τουρκία εάν παραλάβει τους S-400

31 Μαΐου 2019

«Πραγματικές και πολύ αρνητικές συνέπειες» στην Τουρκία εάν παραλάβει τους S-400«Πραγματικές και πολύ αρνητικές συνέπειες», θα αντιμετωπίσει η Τουρκία εάν επιμείνει στη θέση της για εγκατάσταση στο έδαφος της του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, που αποτελεί απειλή για τα αμερικανικά μαχητικά αεροπλάνα S-400.
Την παραπάνω θέση εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ενώ δεν απάντησε στο ερώτημα για το αμερικανικό τελεσίγραφο στην Τουρκία για να ακυρώσει την αγορά των S-400 και να προτιμήσει το σύστημα Patriot.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να συνομιλεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παίζει ένα έντονο και επικίνδυνο διπλωματικό παιγνίδι μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Μόσχας.
Η κ. Ορτάγκους απάντησε ως εξής:
«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Τουρκία είναι ένας παλιός σύμμαχος του ΝΑΤΟ.
»Ήταν σίγουρα ζωτικής σημασίας για εμάς (σύμμαχος) στον αγώνα για να νικήσουμε το ISIS. Και το εκτιμούμε αυτό.
»Πιστεύω όμως ότι είμαι πολύ ειλικρινής και ξεκάθαρη από αυτό το βήμα και ο υπουργός είναι επίσης πρόθυμος να συζητήσει με την τουρκική κυβέρνηση αλλά η θέση μας παραμένει η ίδια: ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ πραγματικές και πολύ αρνητικές συνέπειες εάν ολοκληρώσει την παράδοση των S-400.
»Αυτό περιλαμβάνει την αναστολή της προμήθειας και της συμμετοχής της βιομηχανίας της στο πρόγραμμα F-35 και επίσης, λόγω του νόμου CAATSA, την επιβολή κυρώσεων.
»Αυτά είναι πολύ σοβαρά, αυτά είναι πολύ αληθινά και νομίζω ότι η θέση μας παραμένει αρκετά συνεπής σε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου