Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

Τσίπρας: Νέος αυτοκινητόδρομος στην Κρήτη χωρίς διόδια (Video)


 
Στο τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, Γούρνες – Χερσόνησος, τ’ οποίο δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγες ημέρες, συνέχισε την περιοδεία του στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ, Φώτη Καζάσηκαι τους βουλευτές Ηρακλείου
του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως μεταδίδει το inotos.gr, ο κ. Τσίπρας, σημείωσε ότι «ο ΒΟΑΚ πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται» ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατασκευή «αξιόπιστων κάθετων αξόνων για να υπάρχει πρόσβαση στη φυσική ομορφιά της Κρήτης». Επανέλαβε δε ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος της Κρήτης «δεν θα έχει διόδια για τους πολίτες του νησιού».
«Ο ΒΟΑΚ θα είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος κληρονομιά στην Κρήτη» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο θα συμβάλουν στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού της Κρήτης».
Ο πρωθυπουργός μετέβη στη συνέχεια στο ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο του Φράγματος Αποσελέμη, αναγνωρίζοντας ότι «είχε πολύ νερό φέτος», λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «από βροχή δεν έχετε παράπονο εφέτος». Στην ενημέρωση που του έγινε τονίστηκε ότι «με μία καλή διαχείριση όσες περιοχές τροφοδοτούνται από τον Αποσελέμη δεν θα διψάσουν ποτέ». Στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης τόνισαν ιδιαίτερα και πως «το νερό του Αποσελέμη είναι εξαιρετικής ποιότητας».
«Η περιοδεία μας στην Κρήτη ξεκίνησε με την επιθεώρηση του έργου στο δρόμο Ηρακλείου – Μεσαράς. Ένα σημαντικό έργο υποδομής που ολοκληρώνεται και που περιμένει με ανυπομονησία όλη η Κρήτη και κυρίως οι κάτοικοι της Μεσαράς», ανέφερε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας μέσω twitter.
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι θα βρεθεί εκ νέου στο Ηράκλειο, πριν από τις ευρωεκλογές, διευκρινίζοντας ότι θα έχει την ευκαιρία να δει το έργο ολοκληρωμένο.
Πάντως ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, να τον ενημερώσει για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η πολύχρονη καθυστέρηση. Ο κ. Αρναουτάκης επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας για αποκέντρωση, εξηγώντας ότι «εάν για το έργο, είχε αρμοδιότητα η Περιφέρεια, αυτό θα είχε ολοκληρωθεί, πριν χρειαστεί να βαλτώσει επί χρόνια, μέχρι το 2016 που ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες».
Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, επισήμανε ότι τα αναπτυξιακά έργα που έχει άμεση ανάγκη η Κρήτη «επιβάλλεται να μην εμφανίζουν τέτοιες καθυστερήσεις», δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ΒΟΑΚ, ένα έργο για το οποίο ανέφερε ότι είναι ζωτικής σημασίας για το νησί και την ανάπτυξή του.
Οι εργασίες για την κατασκευή του δρόμου, στο τμήμα από την Αγία Βαρβάρα έως τον Απομαρμά που ξεκίνησαν το 2016, βαδίζουν προς την ολοκλήρωσή τους και η παράδοση του δρόμου είναι θέμα ημερών, γεγονός που έρχεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα χρόνων της περιοχής, που σχετίζεται όχι μόνο με την μείωση του χρόνου μετακίνησης από τη Μεσαρά στο Ηράκλειο, αλλά κυρίως σε ότι αφορά την αυξημένη οδική ασφάλεια που θα παρέχει.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων, κι έπειτα θα επισκεφθεί το Χουδέτσι, όπου βρίσκεται και το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και θα πραγματοποιήσει σύντομο χαιρετισμό, σε εκδήλωση στην οποία θα απευθύνουν ομιλίες και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Ρος Ντέιλι και ο Θεόδωρος Δουλουμπέκης.
Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 19:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Εθνικού Σταδίου Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου