Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Σύριζα Καβάλας | Απάντηση στα fake news του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας

στις

Σε ανακοίνωση του το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Καβάλας επαναφέρει την ψευδή είδηση ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε την επταήμερη εργασία, ευθυγραμμιζόμενο πλήρως με τα fake news του κ. Βρούτση. Μη μπορώντας να απαντήσει πειστικά, σχετικά με την άρνηση του να ενημερώσει τα πρωτοβάθμια σωματεία
(τα οποία έχει αποξενώσει) για το αίτημα του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη για συνάντηση και συζήτηση για θέματα που αφορούν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, καθώς και  για όσα θέλει να θεσμοθετήσει η ΝΔ αν- ο μη γένοιτο- έρθει στην εξουσία, το προεδρείο του ΕΥΚ προτιμά να διασπείρει ψευδή στοιχεία για δήθεν θεσμοθέτηση της επταήμερης εργασίας.
Ο πρόεδρος του ΕΥΚ είτε έχει πλήρη άγνοια ότι η απαγόρευση της επταήμερης εργασίας είναι κανόνας αναγκαστικού δικαίου (πράγμα ασυγχώρητο για τη θέση του) είτε παίζει πολιτικά παιχνίδια εις βάρος, κυρίως, των ίδιων των εργαζόμενων. Βέβαια, δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από έναν πρόεδρο που δεν έχει βγάλει ούτε μισή ανακοίνωση για τα μεσαιωνικά μέτρα που ονειρεύεται να θεσμοθετήσει η ΝΔ. Καλούμε τη διοίκηση του ΕΥΚ, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθεί, έστω και στο παρά πέντε, ότι ο οδοστρωτήρας του κ. Μητσοτάκη θα καταπλακώσει και το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου